Adres Harddraverstraat 7
Postcode + Plaats 3033 XG Rotterdam
Telefoon 010-4658308
Contactpersoon Salima Elari
E-mail salima.elari@rvko.nl
Website https://www.deprovenier.nl/de-peuteracademie/waarom-de-peuteracademie/

Plan rondleiding Direct inschrijven

Peuteracademie de Provenier

Peuteracademie de Provenier is gevestigd in de Provenier in Provenierswijk (Rotterdam)

Peuteracademie Provenier

Onze peuters mogen zich verwonderen en doen ontdekkingen vanuit een uitdagende en verzorgde omgeving. We doen een rijk taalaanbod en een divers spelaanbod, bewegen veel en spelen binnen en buiten. En dat allemaal in zo’n groen mogelijke omgeving met zoveel mogelijk natuurlijke materialen.

We volgen in ons aanbod de sporen van Reggio en die van Emmi Pickler. Zo vinden we het belangrijk dat de peuters met echte materialen werken. Dit doen ze zoveel mogelijk met twee handen tegelijk, omdat dit de verbindingen tussen beide hersenhelften optimaal bevordert. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het kleien, het verven, bij modderen en met spelen met zand, water en linzen. Natuurlijke materialen worden gebruikt om alle zintuigen te prikkelen. Ook is er veel aandacht voor de eigen creativiteit en de behoefte van de peuter. Bij ons zie je de peuters zoveel mogelijk op blote voeten spelen en lopen, zodat ze goed kunnen aarden.

We werken in thema’s. Bij elk thema zorgen we dat de hoek zo uitdagend en realistisch mogelijk wordt ingericht. We organiseren inspirerende uitstapjes, zoals de appelboerderij en het bibliotheektheater. Ook koken we graag met de peuters, zingen we veel en lezen we graag boekjes. Ouders vragen we zoveel mogelijk actief deel te nemen aan de uitjes en doe-activiteiten. Hierdoor is de ouderbetrokkenheid op De Peuteracademie hoog.

De Peuteracademie is gehuisvest in basisschool De Provenier in de Provenierswijk. Kinderen tussen 2 en 4 jaar kunnen 2 tot 7 dagdelen terecht om te spelen en te leren. We verzorgen een warme en veilige aansluiting met de basisschool. Vanaf 3,5 jaar mogen de peuters in gezelschap van een pedagogisch medewerker drie extra dagdelen per week in een groep 1 wennen en meedraaien.

Dit maakt De Peuteracademie tot een fantastische plek om te spelen en te leren.

Interesse?
Neem contact met ons op en kom langs!

Krijg alvast een indruk

Plan rondleiding

Bij Peuteracademie de Provenier begeleiden deze pedagogisch medewerkers uw kind:

  • Carien (pedagogisch coach)
  • Els
  • Anita
  • Asma
  • Salima

Openingstijden

Maandag 08:15-11:15 en 12:00-15:00 uur
Dinsdag 08:15-11:15 en 12:00-15:00 uur
Woensdag 08:30-11:30 uur
Donderdag 08:15-11:15 en 12:00-15:00 uur
Vrijdag 08:30-11:15 uur
Inspectierapport Bekijk hier
Registratienummer 336762082
Onderdeel van de Provenier