Adres Ruimersdijk 100
Postcode + Plaats 3079 HK Rotterdam
Telefoon 010-4833222
Contactpersoon Ellen van BurenĀ 
E-mail ellen.vanburen@rvko.nl
Website https://www.mrvaneijck.nl/peuterspeelzaal/

Plan rondleiding Direct inschrijven

Peuterspeelzaal Nemo

Peuterspeelzaal Nemo is gevestigd in Mr. Van Eijckschool in IJsselmonde (Rotterdam)

Peuterspeelzaal Nemo is onderdeel van de Mr. Van Eijckschool. Door deze samenwerking dragen wij zorg voor opvang en educatie aan ieder kind in de wijk van 2 tot 13 jaar. De veelzijdigheid van de school en de peuterspeelzaal is zichtbaar in alle facetten; in de diversiteit van leerlingen en ouders, in het onderwijsaanbod en in ons team. Bij ons op school en op de peutergroep voel je je prettig en veilig en zorgen we ervoor dat ieder kind gezien en gehoord wordt!  Er wordt hard gewerkt aan het beste onderwijs dat ieder kind verdient.

Er is genoeg te doen en te beleven op peuterspeelzaal Nemo. We lezen voor, zingen liedjes, maken de mooiste kunstwerken en spelen veel buiten. Buitenspelen is supergezond en vooral heel leuk. En vies worden? Dat mag!

Iedere maand staat er een uitdagend thema centraal, waarbij activiteiten worden uitgewerkt en aangeboden en dieper wordt ingegaan op de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van kinderen in deze leeftijd. De leeftijd laat het tevens toe om veel met de kinderen op pad te gaan. Er is volop de ruimte voor onderzoeken en ontdekken. Daarnaast komen ze spelenderwijs en op een laagdrempelige manier in aanraking met vaardigheden die op latere leeftijd van belang zijn.

Fantastische pedagogisch medewerkers

Onze pedagogisch medewerkers nemen de buitenwereld mee het klaslokaal in en voelen passie voor het onderwijs en durven vernieuwend te zijn. Het werken met peuters vraagt veel enthousiasme en energie, dat geven wij onze kinderen elke dag. Vaak is dat met een lach, soms is het met een traan. Ook dat hoort erbij. Goede peuteropvang staat of valt met de kwaliteit van onze pedagogisch medewerkers.

Voorbereiding op het basisonderwijs

Wil je je kind goed voorbereid naar de basisschool laten gaan? Dan kan het heel nuttig zijn om ze in de jaren voordat ze naar school gaan te laten wennen aan de schoolomgeving en aan het samenspelen met andere kinderen in een groep. Bij peuterspeelzaal Nemo is dat precies wat we voor ogen hebben: kinderen een zo soepel mogelijke overgang bieden naar de basisschool en ze de basisvaardigheden meegeven om ze een vliegende start te bezorgen in hun tijd op school. We willen kinderen zoveel mogelijk verrijken met een veelzijdig taalaanbod. Er wordt daarom veel voorgelezen, gezongen en worden er dagelijks activiteiten georganiseerd die de taalontwikkeling bevorderen.

Opvangmogelijkheden

De peuteropvang is tijdens schooldagen in de schoolweken (40 weken per jaar) geopend van 08:30-14:00 uur

Interesse in onze opvang? Neem contact op met:

Neem dan contact op met:

Ellen van Buren (administratief medewerkster)

Annemiek Sliep (zorgbegeleider)
Gaby Hoogenboom (directeur Mr. Van Eijckschool/psz Nemo)

Krijg alvast een indruk

Plan rondleiding

Bij Peuterspeelzaal Nemo begeleiden deze pedagogisch medewerkers uw kind:

  • Tanja (pedagogisch coach)
  • Tamara
  • Leonda
  • Jennifer
  • Ebru
  • Esther
  • Gaby

Openingstijden

Maandag 08:00-12:00 en 12:30-15:30 uur
Dinsdag 08:00-12:00 en 12:30-15:30 uur
Woensdag 08:15-12:45 uur
Donderdag 08:00-12:00 en 12:30-15:30 uur
Vrijdag 08:00-12:00 en 12:30-15:30 uur
Inspectierapport Bekijk hier
Registratienummer 176900457
Onderdeel van Mr. Van Eijckschool